2011. augusztus 11., csütörtök

Barcelona

Szia mindenki

Ezuttal Eszter jelentkezem, Adel tollaval elve egy kis barcelonai hostelbol. Mar ket napja itt vagyunk, Adel sikeresen beert idoben, es a randevunkon mindketten keses nelkul jelentunk meg a Placa de Catalunyan.
Miutan elfoglaltuk a kis kulvarosi hostelt, lementunk a strandra, jol meg is egtunk, mert itt a nap 3 es 6 kozott eros, nem 12 es 3 kozott, mint azt megszokhattuk volna.
Utana betertunk a Parc de la Ciutadellaba, megneztuk a Cascade nevu vizesest amit a romai Trvei kut mintajara keszitettek el, megneztuk az Arc de Triomf diadalivet ami az egykori vilagkiallitas kapuja volt.
Otthon a szallon a ket francia lany szobatarsunk nagyon jofej volt, de koran lfekudtunk mert Adel a buszon toltotte az ejszakat en meg a repteren.

Tegnap nagyon keson keltunk, bemetroztunk a varosba (nagyon praktikus a metyro, mindenhova el lehet vele jutni es behalozza az egesz varost es nem is draga a jegy, foleg ha 10es tombot vesz az ember, ugy jobban megeri).
Setaltunk a Ramblan, megneztuk a bazilikat, a Picasso muzeumot (csak kivulrol mert egyoras sor allt elotte), es voltunmk egy muveszeti kiallitason, ahol vegre tudtuk ervenyesiteni a nemzetkozi diakunkat es fejenkent 3 euroert Gaudi elso templomanak tevreit es magat a templomot nezhettuk meg, illetve Francois Rauzier fotos muveit, aki mindenfele montazsokkal jatszik, nagyon tetszett mindkettonknek. Probaltuk kerulni a napot, mert fajt is a fejem (lazas voltam kicsit) es a tegnapi napsokk meg nem mult el nyomtalanul.

A mai nap kikoltoztunk a szallasrol es a belvarosban vagyunk egy ugyanugy hatszemelyes szobaban. Van zarhato szekreny, minden, nagyon jo itt. Adel epp tejberizs foz.
Megcsodaltuk Gaudi ket hires hazat, a Casa Milat, es a Casa Batllot, illetve elsetaltunk a Sagrada familiahoz, amit belulrol majd Anna erkezese utan akarunk megnezni.
Mar minden ki van vilagitva, ugyhogy vacsora utan azt hiszem, irany a varos!

3 megjegyzés:

  1. Készülődik már a csodálatos (még csak) páros,
    fényeskedjék Nékik ma este a felajzott város,
    talán nem lesz számukra káros,
    hogy körül dongja őket néhány sármos
    helybéli, ki nem lesz álmos.

    VálaszTörlés
  2. :))) szeretem ezt a koltoiesseget.:)

    VálaszTörlés
  3. Mindkettőtök írásával tudok azonosulni. :) És a "háttér" is igen élvezetesen költői :D
    Jó időt, izgalmas város nézést kívánok és azt hogy a fáradság fusson ki a lábatokból :)

    VálaszTörlés