2011. július 9., szombat

-1. nap; Barcelona; Pamplona --> St. Jean-Pied-de-Port

Elnezest kerek, hogy ilyen sokig nem jelentkeztem... Most pedig igyekszem szukszavu lenni.:)

Csutortoki keszulodesrol csak annyit igy visszamenoleg, hogy megegtem a szolariumban nagyon. Vicces, mert ugyanannyi idore voltam es ugyanott, ahol eddig, csak masik gepbe kuldtek, es ott egtem meg nagyon...
Meg most is faj, foleg ahol dorzsoli a boromet a ruha.
Megkotottuk a biztositast Anyaval; valamint ejfel  korul sikerult elaludnom, es fel 4 elott keltem, itt kezdodott a kialvatlansagom.

Pentek reggel negyed 5 utan becsekkoltam. A csomagom lemereskor 13,8 kg-ot mutatott..... (tartos kajak, konzervek is kaptak benne helyet.) Nagyon durva. PLusz meg a szendvicsek kulon vaszontaskaban. A repulon nem csak hogy aludni nem tudtam, hanem a folyoso mellett is ultem, ugyhogy semmi erdemleges kep nem keszult.

napfelkelte a ferihegyen
Egesz penteket Barcelonaban kellett toltenem, mivel a pamplonaba meno busz este 10kor indult. kulvarosi vonattal jottem be a repterrol a kozponti vasutallomasra (uzenem Anyanak, hogy hat annyira nem a centrumban van, hogy tenyleg jo legyen... marmint a palyaudvar), szerencsere a buszpalyaudvar epp mellette volt. Meg is vettem a jegyemet, amire sikeresen kaptam a nemzetkozi diakommal diakkedvezmenyt:) Na gondoltam, mivel elottem az egesz nap, setalok (csomagmegorzo nem volt....), a Sagrada Familiat legalabb megnezem. Hat tobbszori leulessel meg pihengetessel is kb 2 es fel ora alatt vanszorogtam el odaig. Eees sokkal kisebb, mint amilyenre en szamitottam.... :((


Sagrada Familia
aztan mikor meg visszafele vanszorogtam, leultem arnyekba egy padra, es olyan faradt voltam, hogy elszundikaltam ott is. Utana kicsik megmosakodtam, amennyire tudtam a vonatallomas mosdojaban, utana atmentem a buszokhoz, es ott is szunditottam ulve. Persze tok keveset, mert az elgemberedett testreszeim felebresztettek.
Remenykedtem, hogy lesz egy kenyelmes duplaulesem, es fekszem, es kialszom magam, de nem: beult egy csaj mellem, az egesz busz tele, raadasul a mellettunk ulo kettessel osszahaverkodott ez a lany, azok meg szerintem reszegek voltak, es annyira ordibaltak..... Nem sikerult aludni. Egyszer megalltunk 45 percre, de ekkor sem tudtam aludni, mert a sofor mindenkit lekuldott, es bezarta a buszt.

Ma reggel negyed 5kor beertunk, es ez a latvany fogadott minket:
 Mindenki ott csovezett meg aludt a fedett buszpalyaudvaron. Megorultem, mert lattam, ahogy en is elnyulok, es alszom egyet...

De elaludni nem tudtam... Kiderult idokozben, hogy egyhetes bikafuttato fesztival van pamplonaban, ezert van mindenki feher/pirosban. Es a legdurvabb, a szag es a szemet. A szagot nem tudom erzekeltetni.... Orrfacsaro buz, mivel a jarda ragad a hanyastol, a vizelettol, a sortol, bortol. Es ezek szaga elegyedve.... A kep magaert beszel:


Az elso kepen azert figyeljetek, ahogy a mocsokban fekszenek az emberek. A takaritast vizsugarral intezik. Itt iszonyatos borzasztoan ereztem magam (Barcelona se volt tul jo elmeny...) Ramkattantak neha felreszeg ferfiak, persze nem nagy muvelet lerazni oket, csak faraszto.

Ezutan en ugy terveztem, hogy stoppal eljutok SJPDP-be. ezert mar otthon kinyomtattam Google Maprol egy reszletes utvonalat ki a varosbol, hogy hol leszek a megfelelo iranyban. Rengeteget gyalogoltam..... Kb 7-8 kmt. Nagy nehezen megall egy furgon, ket srac van benne, persze nem beszelnek angolul. Azt az elejen ertettem, hogy majd idovel masfele mennek, de keson vettem eszre, ok meg nem szoltak. Szoval onnan visszafele megint 3-4 kmt mentem, es kis falvakban stoppoltam, mindig a kovetkezo allomasig. Itt amugy eleg undokok az emberek... Alig akarnak mindig felvenni. Amerre a legrovidebb volt az ut, es en is arra mentem, egy olyan hataratkelo, amin felmesz a hegyre, ott a hatar, majd lemesz rola, es termeszetesen alig van ember, aki arra jar. Na engem kis ido mulva vegre felvett egy francia ferfi, es elhozott egeszen SJPDP-ig..:) nap vegen csak rammosolygott a szerencse!:)
Osszesen 5 stoppal sikerult a pamplonatol SJPDP-ig tarto 100 km-t athidalni.:)

Ja igen, es vegre tudok kommunikalni! Olyan benak ezek a spanyolok! Meg angolul sem tudnak nagyon..... -.- Szoval a zarandokirodaban megkaptam mindent, majd elfoglaltam a helyem a szallason. Es innen az irodabol tudok ingyen netezni.:)
a hataratkelorol Franciaorszag

Zarandok utlevel
Az iroda pecsetje


Saint-Jean-Pied-de-Port

Tudtam kajat is venni, vegre le is tusoltam... Mintha ujjaszulettem volna.:) Utolso megengedett lazulaskent var a szallason ram egy.... sor. :D (Bocsi Anya... ;)

Hat, ennyi tortent velem.
Holnap jon az egyik legnehezebb szakasz.... szerintem menni fog, mert a zsakom is kicsit konnyebb mar, meg a vallam sem sajog.:)
Sziasztok.:)

5 megjegyzés:

  1. Szia Adél!
    nagyon ügyesen jutottál ki, büszke vagyok Rád.Hát nem volt túl biztató a Pamplonai fotó alapján az ottani helyzet.:)
    Jó, hogy nem időztél ott többet, talán, amikor az utad átvisz pamplonán, más arcát fogod látnia városnak.
    Egyébként Márkó eszter barcelonában van 2 napja:)Facebookon váltottam vele szót, nagyon puszil:)
    Gondolom, jól fog esni a pihenés, bár a szállásra is kíváncsi lettem volna. Jó sörözést, és bőszen várjuk az élményeket:)
    Puszi, email is megy.. a privát dolgokról!
    Ja.. vettél egy fésűs kagylót a hátizsákomra???:)
    Ölellek: Anya

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi:). Nem lehet hogy ott a szemétbe románok fetrengenek? Van belőlük úgy 1 millió Spanyolországban, biztosan összefutsz majd párral. Kitartást továbbra is, innen már csak gyalogolni kell:)

    VálaszTörlés
  3. Most már itt vagyok én is! Nézem minden nap a bejegyzéseidet! :)
    Nagyon ügyes vagy, látom Te már tudod értékelni a puha ágy kényelmét! Hajrá! ;)
    Ma Veled álmodtam ...kalauzoltál az el caminó-n :)
    puszi :)

    VálaszTörlés
  4. Anya, en is puszilom Ot!:) Majd kerlek add at Neki.:)

    D., szerintem a caminora nem fognak jonni.... :DD amugy meg igen, Hunor is mondta, hogy ilyen sokan ott vannak.

    Farakas, ki vagy;.... :D bocsi, de nem ismerlek fel...

    VálaszTörlés
  5. a Te roppant szórakoztató humorral megáldott barátosnőd... rózsa

    VálaszTörlés