2011. július 24., vasárnap

15. nap: Reliegos-Virgen del Camino

Sziasztok:) A ma reggelem is egy csodas, tiszta napfelkeltevel kezdodott. Egyszeruen megunhatatlan! Olyan gyonyoruszep..... Megvartam, mik a sik videk mogul egyszer csak felbukkan, aztam kattogott a fenykepezogep ezerrel.:) Kozben a Remember me cimu film zeneje a fulemben.... Annyira jo!
Eloszor kb. 18 km utan alltam meg... Vicces, mara csak 31,4-et terveztem, de valoszinuleg a listaba elfelejtettek belenyomtatni az egyik telepules melle a km-t, es kb plusz 5-6-ot mentem.

Tudtam, hogy ma León-t magam mogott fogom hagyni; tegnap arra gondoltam az agyban fekve, hogy azert remelem, a turista iroda ott lesz, ahol bemennek a zarandokok, mert akkor tudok kerni terkepet, hogy megmutassak a fontosabb latnivalokat rajta, meg a camino utvonalat. Erre nen mhiszem el! Kitalaltak a vagyam... :D Megyek, erre ott egy mentoauto, es ott osztogatjak a zarandokoknak a terkepeket, reszletesen megmutogatva rajta minden fontosat.:D
Szoval elkezdhettem a kis felfedezo bolyongasomat a varoson belul. Kb. 3 orat toltottem ott, es megneztem minden lenyegeset. Itt is van egy csodalatos katedralis. Egyszeruen lelegzetelallito. Mikor a kis setaloutca resen keresztul meglatok egy kis szeletet belole, mar akkor elakad a szavam; de mikor teljes pompajaban megmutatkozik, mikor kilepsz a terre....... Olyankor egy felhangos "Wow..." szakad ki belolem.:)

Aztan tovabbmentem, es most a kovetkezo telepulesben szalltam meg. Ugyis mindenki ott maradt León-ban, meg hat km-ben sem lett volna eleg az nekem.

Itt a szallason ujra talalkoztam 2 nap utan Juanez-zel, a nemet sraccal. Valamint van egy kaliforniai csaj, aki nagyon baratkozos (tulsagosan is), igy allandoan beszelget. De engem baromi irrital a hangja, meg az az affektalas, amit lenyom..... -.-" Oh Istenem.

Gyerekek a bakancsom ugy nez ki, mint egy munkasbakancs.:D Szegeny az eredeti vilagos barnas drapp szinbol atvaltott szurkesfeherre, a por miatt. Mindig, mikor visszanyomom a labam, kisebbfajta porfelho szall fel belole.:D
A taskam vallpantja pedig (a folyamatos beleizzadasnak koszonhetoen) olyan szagot araszt, hogy csak remenykedhetem benne, hogy egyedul en erzem.:D Sajnos nincs kedvem azt is mindig kimosni (egyszer azert mar megtortent:D), mert eleg nehezkes a dolog.:)
Ma kulonosen elesen faj mindket labszaram elolrol, valamint a sarkam, es a jobb talpam egy kicsit.
Ezeken az aprobb kellemetlensegeken kivul minden prima:D

A kepek (sok lesz:) ):

 Eszteeeer ezen hatalmasat kacagtam!:D a spanyol zold pardon:)

 a mai:)

 kopogtato

 Anya, majdnem ugy dontottem, hogy hazaviszem ezt a David-szobrot. olyan jol mutatna  a kerti csap mellett.:D

 León

 Aaah mikor meglattam.... XD

 Savanna-style

 a setaloutca

 a katedralis szembol

 en. elotte.

 ugy egeszben.

 katedralis meg virag.

 masik oldal.

 egyik olomuveg ablak.



 rozsaablak.



 panorama egy masik szep, tortenelmi epuletrol.

 borospincek. csak azert teszem fel, mert Lanyok, nagyon eszembe jutott Bogacs.:DDD

 egymas utan jottek ezek a hazak, a kertiszobor-gyujtok.... hihetetlen giccsesek szamomra (bocsi, ha valakinek a lelkivilagat megsertettem...)

 a masik haz elott ez van. Ertitek? kokutya, kutyahazban... elkepeszto.

Ennyit a marol. Sajna a szallasrol nem teszi fel a kepeket....
udvozlet innen!

12 megjegyzés:

  1. Hát nagyon jót nevettem, Adél a spanyol Zöld Pardonon.. és elámultam, mennyire kiszőkült az egyébként is eredetlig tejfölszőke fejecskéd:)
    És hogy a tejfelfehér bőröd lassan egy cigánylányéhoz kezd hasonlítani:)
    A katedrális és napfelkelte tényleg gyönyörű..és nagyon nagy öröm érzeni, hogy az út minden méterét kiélvezed:) A szó szoros értelmében.
    Olvasom Túrá Zoltánt is párhuzamosan, de még nem tartok ennél a szakasznál, de jókat mulatok azon, amit és ahogy ír:)
    Már várom, hogy beérjelek, és párhuzamosan olvassam a két történetet, a Tiédet és az Övét is:)
    Klassz lány vagy, büszkeség tölt el..és nagyon mennék én is:)
    Vigyázz a porcicáidra(nem.. bocs.. porcikáidra:))Egyél, igyál sokat..
    óh, a Dávid szobrot sajnálom, hogy ne sikerült elraknod a zsákodba:) Semmi kétségem,elbírnád Te azt is..ugye Camino jeles kagylós hamutartót nem fog eszedbe jutni ajándékba hozni?:))
    Ölelés és millió puszi:)
    Márkó E. is puszil...
    Anya

    VálaszTörlés
  2. .. na és ezek a kőkutya kutyuházban.. azon gondolkozom, hogy az Anna által fényképezet kutyujelmezek közül melyiket adná rá a gazdija?
    Na és a kutyukozmetikus hogyan igazítja helyre kőkutyu hajzatát?:)
    A lét elviselhetetlen szörnyűsége:)
    Puszi: Jóanyád:)

    VálaszTörlés
  3. valamelyik nap én is Bogácsról nosztalgiáztam Adél!!! :)) látom katedrálisokból nincs hiány ;)
    Csak így tovább!!! keep walking xD
    Pusziii: Flóra

    VálaszTörlés
  4. Adél, azt a Dàvid szobrot darabokban is hazahozhattad volna.. Ugyis nagy divat kar, làb, és fej nélküli szobrokat tartani otthon. Torz, ò, müvészet!!
    Pszt! (+u+i)

    Humor Herold és tàrsai (hahotàzò Hedvig..)

    VálaszTörlés
  5. Adél, én nem a Dávid szobrot javasolnám, hanem inkább a mellette lévő szűzies mozdulatba burkolózó nimfát. Szemérmes mosolya oly ismerősnek tűnik....

    VálaszTörlés
  6. Sziaaaa:D
    Hat Adel, en oszinten megdobbentem, hogy milyen csini vagy, nem mintha eddig nem lettel volna ;) de sokkal vekonyabb lettel.Eleinte nem akartam hinni anyukadnak, h vekonyodott az arcod, de valoban! Majd osszel nem fogom merni osszemerni a pockom a tieddel, mert az enyem nagy lesz, s neked nem is lesz :))
    Sok vidamsagot napjaidba, s meg sok sok gyonyoru napfelkeltet, hogy legalabb a kepek aranyozzak be az itteni szurke, borus, esos napokat.
    Puszi!

    VálaszTörlés
  7. Huuu mennyien irtatok.:D
    Mindenki csupa szojatekkal kacagtat meg:D
    Anya ez a kutyulizas.... :D Kezdett elviselhetetlenne valni a 100. szoismetlesnel.:D (tudom, hogy direkt volt.:P)

    Flora, hat igen.... ha katedralis, akkor Kinganeni meg Broszman.:D de amugy a poros falusi kis templomok utan hihetetlen elmeny egy egy ilyen gyonyoruseget latni.... kezdem ertekelni oket.:D
    Annagramma, sajnos nem jovok ra, ki is vagy... :( viszont jot nevettem a torzon:DD

    Tamas, remelem nem mesz bele a burkolt, celozgatasra...:D mindenesetre ram tuti nem jellemzo a szemermes mosoly.:) talan inkabb a telifogas vigyor.:D
    Tudom, csak Mona Lisa-ra gondoltal:))
    Jaaaj Noemi!:) akkor is lesz hasam, biztos vagyok benne.:D az megy le a legnehezebben. Persze, a labam megsovanyodott, de nem epp az az veszes terulet, szoval.... de ennek is orulok.:D
    O itt megy a napsutes ezerrel, kicsit kinlodossa teszi a gyaloglast. az eso elviselhetobb legalabb:)
    Sok puszi Mindenkinek!:)

    VálaszTörlés
  8. Nahàt Adél..
    Azt hittem a Hahotàzò Hedvigböl ràjössz hogy ki is van a internetes poligon ezen sarkàn.. és talàn az ANNAgramma is segìthetett volna..
    Akkor csak annyit mondok még, hogy a bolondsàg csalàdban marad ;)
    De most visszafogom magam, hogy Barcelonàban teljes formàmban szòrakoztassalak Titeket :)
    Puszi :)

    VálaszTörlés
  9. khm... itthon még van pár zsák cement, majd ha hazajössz esetleg beönthetsz, ha már az a szobor-dávid dolog annyira bejön. Addig gyúrok, hogy az aranymetszés kijöjjön

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    hogy milyen vékony vagy a képeken:)))
    és nagyon tetszik a virágmakrós, háttérben katedrális kép. A szalmakalap meg:))))))))))) igen, into the wild. nekem is az jutna eszembe először.
    remélem valamikor tudunk majd skypeon csevegni, csak épp a gyakorlatomat töltöm, és sokszor délután van, van amikor délelőtt.
    ZO - majd leestem a székről, meg a szavannás autón is nevettem egy jót.
    ost azt hiszem, versenyfogyózunk:))) de Te fogsz nyerni. sodásak leszünk Barcelonában:)
    sok sok puszi és majd remélem beszélünk
    Eszter

    VálaszTörlés
  11. :))) szabzsé büszke lenne rád a giccsek felismerése miatt. tudná, hogy nem tanított minket hiába :DDD

    VálaszTörlés
  12. okeoke, vegul nehezen kiderult, hogy Te vagy az, Anna. :DDDD alig varom ezt a barcelonat! remelem cucsformaban leszel, mert akkor tudom, hogy hasam a sok nevetestol le fog fogyni:D

    d., szivesen mgprobalkoznek Vele(d).:DDD addig vegyel elo egy kepet a david szoborrol, es kicsit hozd formaba (formara) Magad:D ja, a pozt is gyakorold, hogy aztan, mig megkot a cement Rajtad, vegig bird mozdulatlanul allni.:D

    Eszter, mindenkeppen fogunk beszelni! Neked most pontosan meddig van a gyaorlatod?

    Eljen SZABZSE. -.-" :D

    VálaszTörlés