2011. július 25., hétfő

16. nap: Virgen del Camino-Hospital de Orbigo

Sziasztok.:)
A ma reggelem nem egy szep napfelkeltevel, hanem aranyos nyuszikkal, meg egy kozelrol latott szarkaval kezdodott jol.: (tudom, nem tunik izgalmasnak, de nagyon jol esik allatokat latni:)
A legnagyobb ajandeka a mai napnak kozvetlenul a varos utan vart ram: egy szalmakalap.:D Titkolt vagyam ugyanis az volt, hogy ha mar az ut elott nem tudtam magamnak normalisat vasarolni, akkor az itteni, otthagyott cuccok kozott csak talalok egyet... Na hat ez egy facsemete koruli vedohalora volt raakasztva:) nagyon megorultem Neki, es rogton eszembe jutott az Into the wild cimo, egyik legkedvesebb filmem, amiben szinten talal egy kapalot a srac. Korulbelul en is epp annyira orultem meg ennek a darabnak.:)

A mai ut egyebirant kegyetlen unalmas volt, raadasul vegig az autout mellett vezetett, es a bunko, koszonni nem tudo biciklistakon kivul csak 4, egyutt meno gyalogos zarandokot lattam, amugy teljesen egyedul voltam.A nap ma nagyon  eros volt, arnyek csak nagy ritkan, szel semmi, suvito autok, neha dudalo kamionok, raadasul semmilyen zenet sem kivantam.... Nem volt egy fantasztikus erzes igy bandukolni.
Reggel ota faj a sipcsontom a jobb labszaramban. Ra kellett jonnom, hogy a csont az, mert ha ranyomok, nem er semmit, es erzem, hogy AMOGOTT faj.
Nagy nehezen beerkeztem a mai celpontba, Hospital de Orbigo-ba, ami meglepetesemre egy nagyon szep es aranyos varos (az eddigi, altalaban poros es szikkadt falvakkal ellentetben), es a rendes szallas olcso is, es olyan regiesen szep.:) Van konyha is:)

Na de itt kiderult, hogy ma van Szent Jakab unnepe!..... Minden bezarva.:( Mar teljesen beleeltem magam egy gazdag rizseslecso megevesebe, de ra kellett jonnom, hogy ebbol ma nem lesz semmi.:( Meg szerencse, hogy delelott egy peksegben vettem gyumolcsot is, meg olviabogyot meg paradicsompuret, meg baguette-et. Ezert elmentem egy etterembe, ettem egy naaagy adag vegyes salatat (hihetetlenul jol esett), es kepzeljetek, azutan kaptam ajandekba egy francia hazaspartol egy konzerv majpastetomot, meg camembert sajtkremet, pedig csak amiatt fordultam Hozzajuk, hogy megkerdezzem, tudnak-e valami nyitva levo uzletet.:) Ja, meg egy kavera is meghivtak.:D

Befutott ujra Marc, meg az egyik magyar srac, most egyedul; a ket lanyt Maga mogott hagyta (Egyikojuk kapott ket napja napszurast).

A mai nap 29,1 km-t mentem, mar csak 10 nap van hatra, hogy beerkezzek Santiago-ba.:D alig varom!:)
Osszesen 502,2 km van a labamban:D

Ja, ami nagyon vicces, hogy mivel vegig nyugat fele megyek, mindig hatulrol sut a nap. Es a vadlim, meg a combom, hatul mar lathatoan barnabb, mint elol.:D Persze a zoknicsik latszik, meg elmosodottan, hogy a fejemen, a labaimon es a karomon kivul a tobbi reszem feher (szerencsere polocsikot nem talalni, mert neha azert felturom a polo ujjat:D )
 zoldseg:DDD

 na, valaki? milyen cipomarka?:D

 ez a leggazabb koszobor, amit eddig lattam. meg a kutyak is eltorpulnek.

 "Az X-faktor mindenben megvan!!" :D (remelem latjatok kozepen az x-et)

 Hospital de Orbigo

 szinten ugyanaz, benn.

 a szallas belso udvara

 ez volt a vegyessalata:D

a belso udvar szinten

en a kalapban.:)

mara ennyi.:)

5 megjegyzés:

  1. Úgy szeretem olvasni, nem csak azt amit Te írsz hanem amit Neked írnak! Mindenki biztat, büszke Rád és szó viccekkel humorizál...
    Mindig megdöbbent hogy milyen jó képeket csinálsz! Valószínűleg elkaphatod a velejét a látnivalóknak:)
    Ezért köszönet jár. plusz egy szánalmasan fa vicc (nem maradnék le a többiektől :D ) :
    - Miért szomorú Júlia?
    - Mert ablak akart lenni, de Capulett.
    Puszillak R

    VálaszTörlés
  2. Emlékszel még a falfestményes házra? (No pain, no glory) Az én fordításom a tarisznyádba:
    A magasságosat mélységében megélni pokolian mennyei.
    Puszi T.

    VálaszTörlés
  3. Adél, egyre fiatalabbnak nézel ki, illeve egyre fiatalabb vagy:) A Camino megtétele alatt az idő visszafelé pereg veled, ez látványos a képeken:)
    Ugye nem egy felnőtté érett kicsiny leány fog hazatérni?:))
    Puszi: Anyja

    VálaszTörlés
  4. Szia Adél,

    a TűzvirágMama barátnő elárulta, hogy hol vagy és mit csinálsz. Erre mondják, hogy ez igen, én csak ámulok, nagyon-nagyon büszke Rád az egész fotografusos csapatunk!! Jó olvasni a sorokat és kifejezetten szépek a képeid, tetszenek nagyon, ügyes vagy! Gratulálok az elhatározáshoz is, de ahhoz főleg, hogy végig is viszed. Fantasztikus lehet ezt megélni, kukucskálok majd ide később is.

    Puszillak és további szerencsés utat,
    M.

    VálaszTörlés
  5. Rooozsa ezen itt ugy elkacagtam magam, a tobbi idegen zarandok furan pillantgatott erre. :DDDD ez NAGYON TETSZIK!!! :DDDDDD kisse azert tulzas, hogy "mennyire jo kepeket csinalok", de azert nagyon koszonom.:) orulok, ha tetszenek az embereknek.:)

    Tamas, szerencse, hogy ezt elmenti az internet. Tomor, koltoi megfogalmazas.:) majd le fogom irni. koszonom, szerencsere nincs plusz sulya, de erteke igen sok.:D

    Anya, ezen az uton mindenki fiatalodik.:DD en meg csak a vekonyabbsagom miatt tunhetek fiatalabbnak.:)

    M., tudom am, ki vagy.:)) huuu ez igen megtisztelo, hogy buszkek vagytok ram! :O es meg nagyobb szo, hogy a kepeimet szepeknek titulaljatok. :OO :) Mindenkinek csak ajanlani tudom az utat! Azt hiszem, Mindenkinek csak pozitiv elmeny szarmazhat belole.:)

    Koszonom, ha tovabbra is megtisztelsz engem a jelenleteddel.:)

    Mindenkit puszilok.:)

    VálaszTörlés