2011. július 12., kedd

2. nap menet: Roncesvalles-Larrasoana, 3. nap: Larrasoana-Puente la Reina

Sziasztok:)
Elnezest kerek, hogy tegnap nem irtam, es nem tettem fel az elso napi kepeket sem, de a szallason el voltak romolva a gepek. ( a kepeket szepen sorban majd a bejegyzes vegen, napok szerint.)

Szoval tegnap: 27 km, a szintkulonbseg szerint nagyjabol csak ereszkedes. Viszont az ut olyan emelkedoket is tartalmazott, hogy mar akkor fajt, mikor felneztem ra... Szoval nem volt olyan konnyu. De kezdtem aggodni, hogy mar most 6 km minuszban vagyok, es be kene hozni. Mikor megneztem a szallasokat tartalmazo listat, egyetlent talaltam, ami hivatalos zarandokszallas is, van konyha is, es olcso is. De az olyan irtozatos hosszu menet lenne mara, hogy szinte lehetetlen, hogy en azt megcsinaljam...

Szoval a ma...... Huuu MEGCSINALTAM! a majdnem lehetetlen kipipalva!:D..... 40 km, egy meredekebb resz is volt a kozepen, asszem 300 m-t kellett emelkedni. Reggel 6-tol delutan 5ig tartott a menet. (persze kozben kajaszunetekkel, pihenokkel)

Nem tudom ereztetni, hogy 20-30-40 km mennyira nagy tav gyalog.... Nem is tudom ilyenkor, hogy kene osszefoglalni, mert annyi minden aprosag tortenik olyan hosszu ido alatt. Igazabol egyaltalan nem unalmas, mert mindig uj terep, uj latvany, vagy uj fajdalmak jelennek meg, szoval nem unatkozom.:)
Azert jo szamomra, hogy egyedul megyek, mert egyszeruen nincs kinek nyavalyogni, es igy nem hergelem bele magam. Erzelmileg nem szenvedek. Az a legjobb, mikor nincs se elottem, se mogottem ember, mert akkor tenyleg a sajat tempomban megyek... Ha mar megjelennek, akaratlanul is vagy sietek eloluk, vagy meg akarom elozni, hogy ujra egyedul legyek, mert nem esik jol a tarsasaguk.

Magasztos, spiritualis gondolatok eddig nem nagyon jelentek meg. Nem elmelkedem az elet nagy dolgairol.:D Csupan a pillanatnyi izikai allapotombol eredo erzesek, es az ezek keltette gondolatok vannak.

Tok jo, mert kitapasztaltam, hogyan tehermentesithetem a legjobban a vallaimat menet kozben. Egy, hogy a nehezet a taska alja fele kell tenni, mert a csipore megy a terheles akkor, es jo szorosra kell huzni elol mindket szijat. Epp ezert egyreszt a vallaim is mar edzodnek rendesen (ez abban nyilvanul meg, hogy mindig egyre nagyobb tav megtetele utan erzem a fajdalmat), masreszt faj a csipom.
A masik dolog, amit par nap alatt sikerult megtanulni, hogy a turabotok hogy lehetnek hatekonyan a segitsegemre.:) foleg kemeny felfele menetkor jonnek jol, meg lefele is, ha meredek, csokkenti az eleses veszelyet. Mondjuk lefele nem mindig hasznalom, meg sik terepen sem, mert egyszeruen jobban esik, ha szabad a kezem.:)

Oo a francba! olyan lassu itt a net, hogy megint nem tudok kepet tolteni.:(( pedig tok jo makrok is lettek, szeretnek mar parat vegre feltenni.... :(
Esetleg megprobalom holnap. Ne haragudjatok!

4 megjegyzés:

  1. Adél, mikor visszajössz, a Pàsztò-Salgòtarjàn tàvot simàn lesétàlod :) De egy pesti ùtra még edzödnöd kell :) Puszi, figyelem minden egyes lépésedet. Ja, amiòta elkezdted a Caminot, azota gyalog jarok suliba (6 km, oda) Igy lélekben Veled vagyok.
    És Mamànak megigértem hogy hozzàszolok a nevében: Ök is figyelik a blogodat, és kitartàst kivannak az ügyes unokàjuknak! (Lehet, hogy nem szo szerint, de ez volt a lényeg :) Anna

    VálaszTörlés
  2. ügyi vagy, gratula ahhoz a 40 km-hez(meg persze a többihez is). Az már szinte egy Türe-Kolozsvár táv oda-vissza:). A magasztos gondolatok majd jönni fognak, csak legye nálad notesz:p. No kitartást és reméljük, hogy majd lesznek képek is:)

    VálaszTörlés
  3. Máris próbálgatod a határaidat :) Ez remek! :)
    Ma megkaptam a képeslapod...én is sokat gondolok Rád :)

    Félre értés elkerülés végett ... Rózsa vagyok :D
    Óóó és az erő legyen Veled...mindenki más már ott gyalogol veled képzeletben, de hál' Istennek ,nem kell hozzánk igazodnod! :)

    VálaszTörlés
  4. Anna olyan jo, hogy Te is igy olvasol!:) Alig varom mar, hogy vegre egyutt legyunk.

    Komolyan, lehet hogy egyszer elgyaloglok Turebe is, Tarjanba is, a vegen pestre is....XD

    Roz, mar egy jo ideje leesett, hogy Te vagy, csak valaszolni nem tudtam, hogz "OK, fogtam az adast... :D"
    Tenyleg jol esik es erot ad, hogy ennyien figyelemmel kovettek.:)

    VálaszTörlés