2011. augusztus 2., kedd

23. nap: Portomarin-Palas del Rei, 24. nap: Palas del Rei-Arzua

Sziasztok.:)
Eloszor is felteszem azokat a kepeket, amik lemaradtak....

 Az a bizonyos tojasos lecso, a magyar kemenymaggal.:D

 Isteni finomra sikeredett.:D

azon a napon, mikor borzaszto rosszul voltam, O Cebreiro fele menet. 

 ugyanazon a napon, a tav vege fele a taj igy nezett ki:)

 az elso naplementes fotom, ugyanazon az esten, a hegyek kozott.

 masnap ilyen kod volt reggel. ez a szobor az autout masik oldalan volt.

 ugyanezen a napon, keso delelott: omlik a kod a tajra.:)

 hajtjak a teheneket az uton.

 Calvor fele menet, tajkep panorama.
 vajon hany eves ez a fa?

 szalmakalap, szeplok.... summerfeeling.

 jo ilyennel talalkozni az erdoben.

 Sarriaban, a falra festve.

 :D csak ugy, a falra festve.:D

 az ut.

 az ut II. (a magyar kemenymag ket fiuja setal elol)

 eddig egyszer probaltam ki a bocadillos-t, igy nezett ki.:D

Portomarin elotti folyo (ahol kinn aludtunk) 

es a medence, ahol a delutant toltottuk.:)

Szoval Portomarinban ebredtunk tegnap reggel, a kinn alvas utan. Talaltunk egy kulteri beton, fedett szinpadfelet, bekucorodtunk a sarokba, es az oceani eghajlat miatt kialakulo allando felhoreteg ejjel nem engedte elszallni a meleget, igy nem volt nagyon hideg. Egy polifoamja volt Aginak, azt keresztbe a csiponk ala fektettuk. A halozsakom jo poros lett (azota mar letakaritottam), es en faztam is kicsit, de mindenki jol aludt. El is aludtunk, es 8-kor indultunk.
A reggeli es delelotti kod allandosult, ezt annyira nem elvezem. Tegnap is kulon mentunk nagyreszt, csak nehol talalkozunk, es akkor egyutt eszunk.:) Tegnap este tehat befutottunk Palas del Rei-be, pontosabban elotte 2 km-rel. Amugy nagyvaros volt, biztosan lett volna internet is, de idom nem volt elsetalni 1 km-nyit a varosba, ott keresni, meg meg kajat is bevasarolni... Az etkezessel, meg a 30 km-rel egy csomo ido elmegy, es mar nagyon faradt voltam, igy delutan beleszunditottam a naploirasba, kb. 3/4 orara. (ezennel is Mindenkitol elnezest kerek, aki vart ram az interneten). Aztan bementunk a varosba kajat venni (ajj... nem volt konyha, pedig elterveztunk egy nagy zoldsegsalatat, es csokis tejberizst) - ha itt jartok, menjetek az EROSKI euros elelmiszer boltba! olyan, mint a szazforintos, csak teljes szupermarket, nagyon jo kajakkal - aztan vissza, es megvacsoraztunk... Hu, tegnap ettem eloszor pulykasonkat, miota kinn vagyok... Isteni baguette szendvics sonkas-sajtosan paradicsommal es paradicsomlevel, egy puding, es chips.:DDD Mivel mar sovargok a fott kukorica utan, es hetek ota ez jar a fejemben, es mivel talaltam is csomagoltat, vettem, azt hittem belem fer este... Vegulis ma reggelre csuszott a dolog, de allithatom, hogy hihetetlenul izletes volt, es nagyon jol esett.:D
A sok hulye "turigrino"  (talalo kifejezessel elve) annyira idegesit... Mindig aggaszto, hogy lesz-e hely a kovetkezo allomasunkon. Mikor megallapitottuk tegnap este, hogy Arzua-ban csak 1 hivatalos albergue van, 46 aggyal, tudtunk, hogy koran kell indulni. 6:20-kor indultunk, 29 km-t mentunk. Csak ozonlottek a turistak a kicsi, vagy epp SEMMILYEN meretu hatizsajukkal... Na kulonvaltunk a skacokkal, es tudtuk, hogy turbo sebessegben kell mennunk. Agi meg en zenet nyomtunk a fulunkbe, a fiuk egyutt mentek. Porgettem magam jo tempos, meg ritmusos zenekkel:)
A mai napom kb ezzel telt, de a fiukkal megint osszetalalkoztam elotte, es egyutt siettunk. Es kepzeljetek, fel 2 elott mar itt voltunk, de  sorba kellett allni, es epp akkor telt be az albergue. Igy egy ilyen dragabbat valasztottunk, 10 euroert.
A kepek:
TURIGRINOOK (es a nagy kagylo csakazertis fel van fuggesztve) 

 a legjobb, mikor semmi cuccot nem hoznak magukkal.

 pokhalos makro

 es nehol ilyen tomegfelvonulas jelleget kap a camino.:(

egy IRTOZATOSAN CSUNYA szobor. azok a szemek??!!........ 

 en, szemuveggel.

az ut  

 ma reggeli indulas, egy kistemplom palas del Rei-ben

ez a keresztes kard is a jele a camino-nak, mivel a keresztes hadjaratokban vedtek a zarandokokat. 

 gyonyoru fak.

szinten a keresztes kard.

ma ennyi tortent. Miota a Tobbiekkel vagyok, nagyokat eszunk... Emiatt senkinek nem kell feltenie engem.:D
Puszi!

6 megjegyzés:

  1. juj, Adél annyira szépek a képek.. a fák az ösvény:)
    És nagyon megszépültél, vékony a nyakad, arcodon pedig valami tiszta báj látszik:)
    Valami történt Veled:)
    Puszilunk, és köszönjük ezt a részletes tájékoztatást.. nagyon klassz így:)
    Várunk nagyon, lesz kukorica meg frankfurti leves.)
    Puszi: Főzőanyu:)

    VálaszTörlés
  2. Adél, még mindig a turigrinook? Legyen hát egy rövid történet.
    Az öreg tengeri medvék heteket, hónapokat hányódnak a végtelen vizeken, vagy éppen rezzenéstelen vitorlák alól bámulják a nagy kékséget. Aztán ahogy közelednek a part felé, először az albatroszok, majd a sirályok telepednek meg az árbocok csúcsán, aztán ezt-azt is észrevesznek a vízben úszni. Sok mindent elsodornak az áramlatok a parttól, hogy aztán a hordalék a kikötőben koncentrálódjon. De a tengeri medvék kifürkészhetetlen tekinteteiben ott tükröződik a végtelen.

    VálaszTörlés
  3. Az erdei képek alapján egyértelmű, hogy Középföldén vágtok át éppen.

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikus, hogy már majdnem célban vagy és komolyan ! nagyon szépek a képek, ahogy anya írta, lassan egy olyan hiteles Camino-albumod lehet, amikben a fotók igazi képekként is működnek :) Puszillak és jó utat!
    Mariann

    VálaszTörlés
  5. Adél, annyira kiszökült a szemöldököd, hogy màr alig làtni (ki kellett nagyìtanom a képet, hogy megbizonyosodjam ròla, az éjszaka nem borotvàltàk le titokban :)
    Hàrom napig nem leszek, lassan célba érsz (mikor `ìrom ezeket a sorokat, biztosan az utolsò szakasznak türemkedsz neki..) Compostella annyira szép, és ha màr a katedràlisokbòl làttàl is ugyan egy pàrat, az utolsò biztosan nagy hatàssal lesz Ràd!!
    Sokat gondolok Ràd, Veled, Neked :)

    Anna

    VálaszTörlés
  6. igen, mostmar innen.:) de a a vegso cel meg varat magara. ahonnan lehetetlen elorefele folytatni....
    mindenkinek koszonom.

    VálaszTörlés