2011. augusztus 5., péntek

25. nap: Arzua-Monte de Gozo, 26. nap: Monte de Gozo-Santiago de Compostella

Sajnalom, hogy tegnap megint nem tudtam jonni es irni... szoval:  tegnapi napon mar erzodott, hogy inkabb azt mondtuk, kenyelmesen menjunk, es nem hajtott semmi vagy bennunket, hogy siessunk.
Majdnem egesz nap egyedul mentem, a hangulat ingadozik. Inkabb erzelmek kerulnek eloterbe, mint a tiszta gondolatok.

Talaltunk egy szallast, ami egy uj lehetett, raadasul donativo...:D ettunk egy kenyelmeset, majd Markkal egy csomot sakkoztunk. Vegre talalt igy a ut vege fele egy szallason.:)

A mai napon nem indultunk koran, csak 4,5 km-t kellett tennunk, vegig ereszkedve. Erre.... kovetven a nyilakat, 2 es fel ora maszas utan (aminek az eleje egz "kikopom a tudom" jellegu emelkedovel kezdodott) ket sarga nyil eppen visszafele mutatott. A lenyeg, hogy valahol eljottunk, igy osszesen 11,5 km-t menve, 11-re beertunk a katedralishoz. Az ido pocsek, szitalo kodos eso...

Ezen a napon a leggyonyorubb elmeny a santiago-i katedralisban tartott deli mise volt... NEm tudom, tudtatok-e, de itt van egz, a vilagon egyedulallo fustolo, hatalmas, es egy kotelen log. Es a szertartas resze, hogy meggyujtjak benne a tomjent, es belengetik, de ugy, hogy keresztben az oldalhajoban majdnem a plafonig lengett, arasztva a tomeny tomjen illatot.... Gyonyoru volt.

Kivaltottuk a compostela-t, megvettem a barcelona-ba tarto buszjegyemet..... Egy jo tanacs: Ha valaki szeretne camino-zni, es barcelona-bol jon vissza a repulogepe, vegye meg honapokkal elotte a Santiago-Barcelona repjegyet, nem eri meg a busz! En azt hittem, tudom hasznalni a nemzetkozi diakigazolvanyom, es akkor vegul olcsobban kijovok a helyszinen megvett buszjeggyel, de megsem igy lett, szoval gazdasagosabban is meguszhattam volna. Es hat igen, 14 orat fogok zotyogni....

Nem tudom ma tobbet irni. A varos gyonyoru, de zavaro a sok (igazi, oldskool) turista, vagy turistacsoport.

 reggeli kod

 a Fiuk.:)

 kontraszt. a bal oldalin mentunk.

ezek a galiciai erdok sokkal jobban tetszenek, mint az otthoniak. 

Egy hatalmas aranykopes es nevetes utan:DD 

tegnap a fiuk kezdtek eloszor a sakkot 

 valahol en is ott vagyok.

orgona...

Elkovetkezendo napokban nem tudom, hogy fog sikerulni a blogolas. Kerlek ezert ne haragudjatok. Vegulis a hangzatos celallomast elertem, 26 nap alatt, serules nelkul, ennek nagyon orulok...;D

De Finisterra..... a vegso.

7 megjegyzés:

  1. Szia Adél!:)
    Kicsit lemaradtam az olvasással,de elkezdtem már!:) Kár ,hogy nem az elejétől csatlakoztam be,úgy izgibb lett volna,várni,hogy mikor lesz újabb bejegyzés :) De azért eléggé belehúztam :D Lassan eljutok idáig olvasásban.A képeid gyönyörűek,volt jó pár ,amit nagyobban is szívesen megnéznék,vagy háttérképnek kiraknám !:)
    Izgi ,hogy minden nap másfajta szállásod van,és sose tudod mit kapsz aznap :D Nagyon talpraesett vagy,pl. mikor telve volt a 2 szállás,és kitudakoltad a monostort!:) De ez csak egy a sok közül.Nagyon csinos vagy!Bár én nem tudom megmondani,hogy soványodott-e az arcod,mert elég rég láttalak sajnos.Meg a képeken abszolút nem leharcolt fejed van,hanem sugárzol:) Látszik,hogy ha néha nehéz is,de élvezed :)
    Örülök,hogy így beavatsz minket a dologba,hogy képeket is töltesz fel. Nagyon vicces volt,mikor egy mezős képhez odaírtad,hogy (azt hiszem) 17km,és a következő kép alá meg hogy : és a következő huszonvalahány km....és persze az is mező volt :DDD (meg a ZP is jó volt :D) Érzel olyat,hogy átformál belsőleg valamilyen módon ez a nagy kaland?:)
    Most már követni foglak végig :)
    Kitartás!Nem semmi,amit eddig végigcsináltál!
    Puszi!!
    Á.Enikő

    VálaszTörlés
  2. Kislánykám, nagyon jó érzés egy anyának, hogy leánykájának beteljesülni látszik az egyik nagy vágya-álma:)És mindezt úgy csinálta ez a leányka, hogy ő találta ki, mit is akar, utána olvasott, tervezett, felkészült a legapróbb részletekig arra, amire fel lehet készülni.. spórolt rá,volt nagy kitartása, végigcsinálta...sőt..élvezte minden pillanatát(na jó, ha nem is mindegyiket, de nagyrészét.:))és most ott van, ahová igyekezet. És hogy még az óceánig s eljut ez a kisleány, az már hab a tortán:)
    Na és hogy még Barcát is megismeri amúgy velősen, és hogy elsőnk érkezik, nem kell rá várni a testvéreinek, na az meg aztán "ötcsillagos luxus":)))))))
    Nem mondom, hogy gratulálok, mert ez szó nem adja vissza az érzéseimet. De valami nagyon jót érzek, melengetőt.
    Az külön öröm, hogy hárman együtt lesztek Barcában. Eszter nagyon alaposan felkészült abból, hogy mit fogtok menézni, klassz idegenvezető lesz:)
    És visz egy kis meglepetést, nevetni valót papír formában:)
    Már hallom, ahogy ültök a Zsidó-hegyen egy padon, falatoztok, kiváltképp gyümölcsöt:) és hangosan hahotáztok:)
    Bármikor írsz.. puszi, és még mindiog vigyázz magadra!
    Anyuka de drága:)

    VálaszTörlés
  3. Te Adél, a fenti tűzvirágzástól úgy kiverte a víz a könnycsatornáimat, hogy zubogásuk elnyomja meghatódottságomat. Éld meg a hátralévő napokat (is), s csak módjával törödj a blogra ácsingózó hadakkal, jussuk eljövetelére várakozzanak. Itthon majd mindent részletesen elmesélsz a képek alapján, s talán kigömbölyíted a szövegfolyamot is. Erről a napról engem különösen érdekelnek a galiciai erdők..:) Puszi T.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Adél!
    Nagyon izgalmas volt végig követni a vándorlós napjaidat. Sok vidám percet szereztél tiszta soraiddal, meg anyukásan aggódtam is sokszor, bár ügyesen leplezted a nehézségeidet, hogy azért ne aggódjunk nagyon:)
    A fotóidon át látni a szemeddel...csodás volt követni az utadat.
    Hihetetlen, mire képes egy 20 éves lány egyedül!!!
    Biztos vagyok abban, hogy ragyogó képességeiddel és ezzel a személyiséggel még sok élményt fogsz találni-és remélem meg is osztod majd velünk.
    Köszönöm a blogbejegyzéseidet!
    Szeretettel ölellek:
    Éva

    VálaszTörlés
  5. Hát a fentiekhez hozzáfűzve, hogy megérdemelted mindezt, mert tudod L'Oreal :)) na meg nagy puszi s ölelés tőlem, meg Tamástól is, mert ő is végig követte bejegyzéseid (néha sokkal naprakészebben, mint én:P).
    Várom már, hogy találkozzunk, de addig is kellemes nyarat!
    U.I.: olvasni fogom továbbra is a bejegyzéseket :)

    VálaszTörlés
  6. Hát Adél! Én már nem is tudom mit fűzhetnék hozzá... az előttem szólok megfogalmazták helyettem is a lényeget! ...
    de a LÉNYEG mégis csak az, hogy fantasztikus vagy, egyszerűen hihetetlenül büszke (vagyok) lehetsz magadra és mindenki az, hiszen csodálatos amit véghezvittél!
    Imádtam olvasni a bejegyzéseket és már türelmetlenül várom a Finisterráról, meg a Barcelonáról szólókat is, na meg persze a gyönyörű képeket, amelyekkel annyira áttudod adni az út varázslatos hangulatát és az érzéseket amelyek benned kavarognak...
    Millió puszit küldök és már alig várom, hogy újra találkozzunk! :D :*

    VálaszTörlés
  7. Huha... Rengeteg ido eltelt azota.
    Hu Eniko, en csak koszonom, hogy elolvasod a bejegyzeseimet:) valaszolva a kerdesedre: igen, erzem. egyre hatarozottabban, most igy, ahogy mar befejeztem...
    Anya, Esztert most kerdeztem meg, es csak most volt hajlando elmondani, hogy "ja igen, amugy van egy Dolak-Saly konyv a borondomben..." :D
    alig varom, hogy ez a zsido-hegyes jelenet megvalosuljon:D Otthon meg sokaig fogok meselni apro reszletekrol:)
    Ooo Eva! Hat igazan... Ez a par sor, amit irtal... igazan nagyon koszonom. Mindannyian annyira sok szepet es jot irtok nekem, teljesen el vagyok halmozva... Szinte zavarba hoztok.
    Nagyon/nagyon koszonom, most epp Nektek:
    Anya, Tamas, Noemi, Tamas (Noemi Tamasa :) ) Szende, Eva, Eniko....
    (Szende, annyira szepeket irsz Te is nekem... nagyon koszonom. Sok puszi, mar nemsoka talalkozunk:*)
    Mindenkit sokszor olelek es puszilok.:)

    VálaszTörlés